poniedziałek, 30 listopada 2015

MUFFINKI OWSIANE O SMAKU KAKAOWYM (bez maki i jajek).


Poczarowalam dzisiaj w kuchni. Mysle sobie czekoladaaa :D i kombinuje co tu zjesc. Patrze kakao jest, maki nie ma, ale sa platki owsiane. I tak powstaly muffinki owsiane :)

SKLADNIKI:
- 145-150g platkow owsianych
- 2 lyzki kakao
- 1,5-2 lyzki miodu
- 100ml mleka
- 100ml wody
- lyzeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- szczypta mielonych gozdzikow
- 3 lyzki migdalow (platki)
- lyzeczka oleju kokosowego


WYKONANIE.
Migdaly uprazyc na patelce.
Zblendowac platki owsiane na mozliwie najdrobniejsze. Dodac proszek do pieczenia lub sode oczyszczona, cynamon, kakao, gozdziki, migdaly i wymieszac. Teraz wlac wode i mleko oraz dodac olej kokosowy i miod. Wszystko wymieszac lyzka. Nakladac w papilotki maksymalnie do 3/4 wysokosci. Piec okolo 20 min. w 180 stopniach.
Smakuje rozkosznie z kawka zbozowa

1 komentarz:

  1. Dawno już nie robiłam żadnych babeczek, ale teraz będę chyba musiała je zrobić. Mam swój sprawdzony przepis na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ i właśnie takie muffinki zdecydowanie najlepiej mi pasują. Mam nadzieję, że wyjdą tak jak zawsze czyli pysznie.

    OdpowiedzUsuń